Toren van chocola levert geld op om ‘De Mooiste’ te verlichten

NIJKERK – Coava overhandigde het bestuur van de stichting ‘De Mooiste verlicht’ zaterdag de eerste cheque van 250 euro. De stichting heeft als doel fondsen te werven om ‘De Mooiste Toren van Nederland’ duurzaam en sfeervol te kunnen verlichten. Ondernemer Jacco van de Bor verkoopt ‘Nijkerks Mooiste’ al enige tijd in een chocoladevariant. Hij schenkt een deel van de opbrengst aan de stichting voor het verlichten van de toren.

Secretaris Christine Huisman nam de eerste cheque voor de stichting zaterdagmorgen in ontvangst. In ruil daarvoor overhandigde zij Jacco het certificaat ‘Wij dragen ons lichtje bij – ambassadeur van De Mooiste Verlicht’. Winkeliers en restaurants die met een leuke actie geld ophalen om een bijdrage te leveren aan het verlichten van Nijkerks trots, kunnen het certificaat ook verdienen.

De Mooiste Verlicht
Het initiatief voor het sfeervol en duurzaam verlichten van de toren, ontstond nadat RKK-radioprogramma De Zondag het monument in 2012 uitriep tot ‘Mooiste Toren van Nederland’. Inmiddels zijn diverse partijen bij het initiatief betrokken, maar er is €75.000 nodig om het verlichtingsplan daadwerkelijk ten uitvoer te kunnen brengen. Omdat de toren de trots van alle Nijkerkers is, hoopt de stichting zoveel mogelijk bedrijven en inwoners te bewegen ook een bijdrage te leveren. Voor meer informatie over de stichting: www.demooisteverlicht.nl.

 

Persbericht 17 februari 2018