10.000 euro voor De Mooiste Verlicht

Maatschappij tot het Nut van ’t Algemeen schenkt laatste geld
 
NIJKERK – Rien van Boeijen, Harm Heimensen en Jan van den Brink hebben zaterdag 12 mei een cheque van 10.000 euro overhandigd aan de Stichting De Mooiste Verlicht. De Maatschappij tot het Nut van ’t Algemeen, Departement Nijkerk houdt op te bestaan, maar het bestuur schenkt het laatste geld in kas aan de verlichting van de Nijkerkse toren, die in 2012 verkozen werd tot mooiste van Nederland.

De Maatschappij tot het Nut van ’t Algemeen, Departement Nijkerk, kondigde in 2017 aan te stoppen en verdeelde het nog beschikbare kapitaal over de Stichting Oud Nijkerk, Stoomgemaal Hertog Reijnout en Bezoekerscentrum Arkemheen, de Nijkerkse Klokkenspelvereniging en Hospice Nijkerk. Een klein deel hield het departement in kas voor lopende toezeggingen. Met de gift van 10.000 euro aan de Mooiste Verlicht is het geld helemaal op.

Rien van Boeijen zag onlangs dat de Rotary Nijkerk de stichting, die het doel heeft de Nijkerkse toren duurzaam en sfeervol te verlichten, een cheque overhandigde. Hij belde Harm en Jan voor overleg en samen besloten zij het laatste geld van het departement eveneens in dit doel te steken. Rien: “Wat is er mooier dan de toren van Nijkerk? Het is het grootste symbool.” De verlichting van de trots van alle Nijkerkers is bij uitstek een doel dat het algemeen nut van de Nijkerkse maatschappij dient.

De cheque is door Rien van Boeijen overhandigd aan Henry Hamstra de voorzitter van de stichting ‘De Mooiste Verlicht’. Dit alles gebeurde vanaf het balkon bij Rien met  een mooi uitzicht op de mooiste toren van het land. Wie meer wil weten over de verlichting van de Nijkerkse toren of wie zelf een lichtje bij wil dragen, kan terecht op www.demooisteverlicht.nl voor meer informatie.

 

Op de foto VLNR: Christine Huisman secretaris van de Mooiste Verlicht, Harm Heimensen, Henry Hamstra voorzitter de Mooiste verlicht, Rien van Boeijen en Jan van den Brink.