Torenpenning van Nijkerkse toren in de verkoop

Een deel van de opbrengst gaat naar De Mooiste Verlicht

NIJKERK – Kunstenaar Janneke Ros heeft in opdracht van Graphic Sound een Torenpenning ontworpen voor de mooiste toren van Nederland. Wie de Torenpenning aanschaft via de stichting De Mooiste Verlicht, draagt meteen zijn lichtje bij aan het sfeervol en duurzaam verlichting van de toren.

Het initiatief voor de Torenpenning kwam van Arjen Gerritsma (Graphic Sound): “Zo’n mooie toren verdient een eigen penning”, vond hij. “Ik denk dat er genoeg mensen zijn die dat leuk vinden. Nijkerkers zijn zo trots op de toren. Je hoort regelmatig dat mensen die terugkeren van een vakantie “weer thuis” zijn als ze de toren weer zien. De Torenpenning kan een mooi cadeau zijn, ook voor zakenrelaties. Als je een spreker naar Nijkerk haalt, kun je kiezen voor een fles wijn, maar je kunt ook een uniek stukje Nijkerk cadeau geven.”

De penning van het kostbare materiaal zilvertin heeft een doorsnede van 75 millimeter en is 5 millimeter dik. Inclusief standaard en een luxe doosje kost de Torenpenning €39,95 per stuk. Wie de penning aanschaft via de stichting De Mooiste Verlicht, draagt per penning 8 euro bij aan de sfeervolle en duurzame verlichting van de mooiste toren van Nederland.

 

Persbericht 23 maart 2018