Foodevent in en om Nederlands Mooiste

Opbrengst draagt bij aan torenverlichting 

 

NIJKERK – Drie restaurants in Nijkerk roepen horeca-ondernemers, cateraars en artiesten op mee te doen aan een uniek nieuw foodevent. “Het wordt een evenement dat mooi aansluit bij Lekker Nijkerk en dat zich afspeelt in en om de trots van alle Nijkerkers: de mooiste toren van Nederland”, zegt Lyanne van den Berg van Alberto’s Italian. Samen met Martijn van Essen van De Dolle Joncker en Roel van de Beek van Menam Thai Kitchen nodigt zij belangstellenden voor deelname uit voor een brainstormavond op maandag 14 mei vanaf 19.30 uur bij Menam Thai Kitchen aan de Kolkstraat 7. “Als je denkt een bijdrage te kunnen leveren, ben je van harte welkom! Als we het met z’n allen doen, wordt het een supermooi event.”

Het oorspronkelijke idee van de stichting De Mooiste Verlicht was een verticaal diner met op iedere verdieping van de toren een gang. “Door ook de ruimte aan de voet van de toren erbij te betrekken, kunnen we het event nog grootser maken”, verwacht Lyanne. “Met diverse foodstands, optredens van Nijkerkse artiesten en springkussens voor kinderen. Wie de toren in wil, kan daar een speciaal kaartje voor kopen. Naarmate je hoger klimt, worden de hapjes culinair hoogstaander. Maar wie op de grond blijft, komt zeker ook aan zijn trekken.”

De Mooiste Verlicht

Het foodevent is een unieke toevoeging aan de Nijkerkse evenementenkalender, zowel voor deelnemende bedrijven en artiesten als voor de bezoekers, en het draagt ook nog bij aan een goed doel. De Stichting De Mooiste Verlicht wil de Nijkerkse toren sfeervol en duurzaam verlichten, maar daar is veel geld voor nodig. Door de opbrengsten van het foodevent te doneren aan de stichting, dragen ondernemers en inwoners allemaal hun ‘lichtje’ bij.

 

Persbericht 28 april 2018